blogs
26 juli, 2022

Dé zomertrends voor een fris, licht interieur

Dé zomertrends voor een fris, licht interieur


Ons favoriete seizoen van het jaar is aangebroken, de zomer! Een mooi moment om je interieur een opfrisbeurt te geven. Dit seizoen halen we rustgevende, lichte kleuren in huis voor die frisse en zomerse look. In deze blog geven we je inspiratie voor de zomertrends van dit jaar, voor raam en vloer. Lees je mee?

Slapen 26.jpg

Lichte vloeren zijn helemaal hot deze zomer

Minimalistisch, licht, stijlvol en clean. Deze mix van de Japanse en Scandinavische woonstijl wint aan populariteit. En dit zien we duidelijk terug in de trends van 2022. Deze zomer zijn lichte vloerkleuren helemaal hot. Ze zorgen in één klap voor een zomers gevoel in huis. Hoe lichter de ruimte hoe beter het zonlicht tot zijn recht komt. Wittinten dragen bij aan rust en eenheid in een ruimte en zorgen er daarnaast voor dat de woning groter lijkt. Een witte of lichte vloer reflecteert het licht, dit zorgt als het ware voor extra verlichting in ruimtes. Een groot voordeel is dat de kleuren gemakkelijk te combineren zijn met elke woonstijl.

Slapen 23.jpg

Vervang voor accessoires de donkere winterkussens voor lichtere varianten van linnen of katoen. Berg zwarte accessoires op om te vervangen voor een minder zware kleur, zoals goud. In combinatie met een licht behang met subtiel motief maak je de ruimte helemaal af. Werk met verschillende structuren zodat je interieur niet ‘saai’ oogt. Kies bijvoorbeeld voor goudaccenten en fluweel voor een chique uitstraling.

Sfeervolle gordijnen tijdens de zomermaanden

Gordijnen zijn echte sfeermakers voor je interieur. Toch, en misschien juist wel daarom, kan het kiezen hiervan een flinke uitdaging zijn. In de wintermaanden dragen gordijnen bij aan een gezellig, sfeervol gevoel. Maar ook tijdens de warmste maanden van het jaar zijn gordijnen een echte must. Ze helpen je namelijk om de hitte buitenshuis te houden. Met name verduisterende (vouw)gordijnen houden warmte goed tegen. Zeker wanneer je kiest voor een lichte stof, de kleur weerkaatst het zonlicht en houdt hiermee de warmte buiten en voorkomt dat het product opwarmt. Tip: hoe dichter je de gordijnen plaatst tegen het glas, hoe beter het de warmte buitenshuis zal houden. Voor goede warmte wering is zeker niet altijd een verduisterend product nodig. Kies bijvoorbeeld voor witte jaloezieën. Deze houden de warmte buiten en behouden het zicht naar buiten wat je met verduisterende gordijnen niet hebt. Benieuwd wat er bij de ruimtes in jouw huis past? Laat je adviseren!

Slapen kopie 2-3.jpg

In deze slaapkamer hebben we ook voor de gordijnen en inbetweens voor lichte kleuren gekozen. Het glanzende motief geeft een chique uitstraling aan de gordijnen. Wil je een rustgevende slaapkamer? Kies voor een rustig dessin in een zachte kleur of een egale tint. Om het daglicht tegen te houden zijn deze gordijnen verduisterend. Praktisch én sfeervol door de volle stof. De lichte vloer in combinatie met lichte raamdecoratie vormen samen een mooie eenheid in je interieur en stralen één en al rust uit. Wil je voor een speelser effect gaan? Laat de gordijnen confectioneren in verschillende banen van dezelfde effen stof in een andere kleur, of kies een dubbele railroede zoals in deze afbeelding van NL Label:

Eetkamer 55.jpg

Tip: vergeet deze zomer ook zeker de horren van NL Label niet. Deze zorgen ervoor dat je tijdens de warme maanden zorgeloos je ramen en deuren open kunt zetten zonder last te hebben van vervelende insecten. Benieuwd naar meer praktische zomertips? Kom langs in de winkel en laat je adviseren!